Deze films zijn gebaseerd op video games

 Deze films zijn gebaseerd op video games


Er zijn heel veel films uitgebracht die gebaseerd zijn op video games. Vaak met tegenvallende resultaten. Vaak worden de films alleen gewaardeerd door de spelers van de video games. Als het game je niks zegt, is de film ook niet zo interessant. Toch zijn er wel een aantal kaskrakers uitgebracht. De drie populairste zijn Lara Croft, Mortal Kombat, en Prince of Persia.

Lara Croft: Tomb Raider


Lara Croft (Angelina Jolie) is een avontuurlijke action hero met veel vaardigheden. Na het lezen van een brief van haar overleden vader gelooft ze dat het aan haar is om de wereld te redden. Zij moet zien te voorkomen dat de geheime Illuminati organisatie een specifiek artefact te pakken krijgt om de wereld te domineren. Lara brak veel records, zoals het openingsrecord van een film met vrouwelijke hoofdrolspeler, en openingsrecord van een film gebaseerd op een video game.

Prince of Persia: The Sands of Time


In 2010 werd een film uitgebracht die gebaseerd is op het populaire video game Prince of Persia. De prins, Dastan, werd gespeeld door Jake Gyllenhaal. Daarnaast speelden Ben Kingsley en Alfred Molina de respectievelijke personages Nizam en Sheik Amar. Het zijn de acteurs die deze film tot een succes gemaakt hebben. Want de wereld redden met enkel een dolk in je hand is natuurlijk niet echt meer van deze tijd.

Mortal Kombat

In Mortal Kombat draait alles om een gevechts toernooi dat door Lord Raiden wordt geleid. HIj kiest aardlingen om het op te nemen tegen angstaanjagende krijgers van Sang Sung om de wereld te redden van een invasie. Het is een van de oudste films die gebaseerd zijn op een video game en werd al in 1995 uitgebracht. Het is daarmee een echte cult klassieker.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply