Hoe werkt Find my iPhone?

 Hoe werkt Find my iPhone?

Met de handige Find my iPhone functie van Apple kan je al jouw Apple devices weergegeven op een kaart. Op die kaart zie je nauwkeurig op welke locatie jouw iPhone of iPad zich bevindt. Zodra je een device aanklikt, krijg je direct een routebeschrijving naar de locatie in Apple Maps te zien. Je kunt ook een toon laten klinken om jouw device bij jou in de buurt te vinden. Onder een kussen bijvoorbeeld.

Zo zet je Find my iPhone aan

1. Open de instellingen op je iPhone of iPad.
2. Tik kort bovenaan op je eigen Apple ID.
3. Kies dan om de iCloud instellingen te openen.
4. Scrol helemaal naar beneden en tik Find my iPhone aan.
5. Zet de schakelaar om zodat deze service actief wordt.

Drie opties om je iPhone te vinden

De eerste, en meest gebruikte optie, is om een bepaalde ringtone af te laten spelen. Zelfs als jij handmatig je iPhone op stil hebt staan. Deze optie is vooral handig als je je iPhone of iPad kwijt bent geraakt in je eigen huis.
Als je op de Google Maps ziet dat je iPhone op een onbekende plek is, kan je een bericht naar je iPhone sturen. Jouw telefoonnummer verschijnt dan op het beeldscherm van jouw Apple device. De vinder kan dit nummer vervolgens gebruiken om te bellen. Dit bericht gaat gepaard met een geluidssignaal zodat iemand jouw iPhone makkelijk kan herkennen.
Mocht je geen enkele reactie krijgen, en lijkt het erop dat de vinder jouw iPhone niet terug gaat geven, dan kan je al jouw gegevens op je device wissen. Op die manier heeft niemand toegang tot jouw privé gegevens. Met Find my iPhone kan je op afstand alles wissen, en je mobiel tevens blokkeren.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply