Een nieuwe werknemer binnen je bedrijf, welke zaken moet je allemaal regelen?

 Een nieuwe werknemer binnen je bedrijf, welke zaken moet je allemaal regelen?

Je bedrijf is aan het groeien en daarbij hoort dat je een nieuwe werknemer hebt aangenomen binnen je bedrijf. Leuk! Je staat voor een nieuw avontuur en een hopelijk een goede samenwerking. Maar voordat je hem of haar aan de eerste werkdag laat beginnen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe ga je te werk en wat moet je precies regelen bij de indiensttreding? Wij nemen je mee, van de sollicitatieprocedure tot het contract en van de werkplek tot het inwerken. In dit blog helpen we jou om ervoor te zorgen dat je nieuwe werknemer een vliegende start gaat maken binnen jouw bedrijf!

De sollicitatie

Je hebt meerdere sollicitaties binnengekregen, nu is het tijd om ze uit te nodigen voor een gesprek. Het is slim om meerdere gesprekken aan te vragen zodat je ook wat sollicitanten kan vergelijken. Beslis niet te snel en stel de juiste vragen om iemand beter te leren kennen. Vragen zoals: kun je wat vertellen over jezelf of wat spreekt je aan in deze functie zijn altijd goede vragen om te stellen. Ook vragen naar de goede en minder goede eigenschappen van hem of haar kunnen je een hand op weg helpen bij het selecteren van de juiste sollicitant. Wanneer je alle gesprekken hebt gevoerd is het tijd om te selecteren. Doe dit niet alleen, maar samen met je partner of een familielid/werknemer. Kijk hier kritisch naar het functieprofiel van de sollicitant, de kwalificaties en de ervaring die hij of zij meebrengt en de eerste indruk die je hebt gekregen.

Aan de slag

Alles is geregeld en je werknemer kan aan de slag. Zorg dat hij of zij de juiste materialen heeft om te kunnen starten. Zo kan een werktelefoon goed van pas komen. Om goedkoper uit te zijn kan je ook sim only vergelijken. Zo hoef je geen nieuwe telefoon aan te schaffen, maar betaal je wel de abonnementskosten. Ook een werklaptop is handig wanneer je medewerker veel online moet regelen. Uiteraard is het van belang om op de werkvloer ook te zorgen voor goed internet. Wanneer er in korte tijd veel nieuwe werknemers worden aangenomen kan het handig zijn om te onderzoeken wat de beste internet provider voor je bedrijf zal zijn. Een toename in het aantal werknemers kan wellicht betekenen dat je een ander abonnement nodig hebt. Wanneer je werknemer veel buiten de deur aan de slag gaat is het goed om te kijken naar een auto van de zaak of een kilometervergoeding.

Belangrijke zaken om niet te vergeten.

Voordat je werknemer begint is het verplicht om voor de eerste werkdag de identiteit van de werknemer te controleren. Hierbij hoort een kopie van het identiteitsbewijs. Wanneer je voor het eerst een werknemer in dienst neemt is het belangrijk om je als werkgever aan te melden bij het belastingkantoor. Hier krijg je dan een loonheffing nummer dat je nodig hebt bij de aangiftes. Zorg daarnaast ook dat je direct goed je loonadministratie goed hebt ingericht. Dit kan je zelf doen of laten uitbesteden. Maak daarin ook het arbeidscontract op. Hier leg je alle werkafspraken in vast. Zo noteer je de werktijden, het salaris en de vakantie uren. Ook de proeftijd staat hierin genoteerd. Wanneer je dit doet gaat het zeker goedkomen met je nieuwe werknemer. Veel succes!

admin

Gerelateerd