Photoshoppen online leren

 Photoshoppen online leren


Adobe Photoshop is een van de meest populaire en meest gebruikte fotobewerkings software. Photoshop wordt veel gebruikt door ontwerpers, websitebouwers, fotografen en andere creatieve beroepen. De reden hiervoor is simpel. Het is het uitgebreidste fotobewerkings programma op de markt. Je kan er echt heel erg veel mee. Daarnaast zijn jouw ontwerpen handig te gebruiken in een van de andere software pakketten van Adobe via de Creative Cloud.
Photoshop is veel meer dan een software. Het is een middel om zelf iets nieuws te creëren en visueel te communiceren met anderen.

Wat kan je met Photoshop?


Het wordt veel gebruikt voor het bewerken van afbeeldingen, retoucheren, het maken van beeldcomposities, website mockups, en het toevoegen van effecten aan bestaande afbeeldingen. Digitale of gescande afbeeldingen worden met Photoshop bewerkt om online te gebruiken of te printen. Je kan het haast zo gek niet bedenken, of het kan tegenwoordig met Photoshop. Veelgebruikte functies zijn:
➢ foto’s retoucheren;
➢ de kleur van een afbeelding manipuleren;
➢ een foto croppen;
➢ verbeteringen aanbrengen zoals scherpte of rode ogen;
➢ tekenen op een foto met penselen en kwasten;
➢ collages maken.

Photoshop in drie maanden

Het kost een aantal maanden om Photoshop goed onder de knie te krijgen en iets innovatiefs te kunnen creëren. Zeker online worden er veel methodes aangeboden om te leren Photoshoppen. Denk bijvoorbeeld aan een complete cursus van een expert, of instructie video´s over specifieke mogelijkheden.
Je zou er zeker drie maanden voor uit moeten trekken om alle basisvaardigheden te leren. En dat is werkelijk de moeite waard. Je haalt dan veel meer uit Photoshop, dan als je zelf begint te prutsen. Een kleine investering van tijd levert jou gegarandeerd veel op. En je hoeft de deur niet een uit om online te leren Photoshoppen.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply