Top 3 gadgets die je moet hebben in je auto

 Top 3 gadgets die je moet hebben in je auto

Hoewel gadgets bekend staan als ‘luxe hebbedingetjes’, maken deze kleine elektronische vindingen ons leven makkelijker en veiliger. Zowel thuis als op het werk. Ook in de auto kunnen gadgets heel nuttig zijn, al heeft de ene gadget meer toegevoegde waarde dan de andere. Benieuwd welke gadgets je nou echt moet hebben in je auto? Je leest het in onze top 3.

1. Een dashboardcamera

Een dashboardcamera heeft meerdere functies die goed van pas kunnen komen in het verkeer, waarvan de opnamefunctie de belangrijkste is. Dashcams fungeren namelijk als een soort black box: ze leggen beelden van autoritten vast en slaan deze op. Raak je onverhoopt betrokken bij een auto-ongeluk? Dan kunnen de gemaakte beelden fungeren als bewijsmateriaal, zowel voor de verzekering auto als voor een rechtszaak. Daarnaast beschikken sommige dashcams over motion detection. In deze standby modus gaat de camera filmen als er beweging wordt opgemerkt. Mocht er ingebroken worden of tegen de auto aan geschuurd worden, dan legt de camera de daders vast.

2. Een slim waarschuwingssysteem

Een slim waarschuwingssysteem kan een voordelig alternatief zijn voor een Volkswagen autoverzekering met aanvullende dekkingen. De innovatieve Mobileye attendeert automobilisten namelijk op potentieel gevaarlijke situaties door alarmsignalen af te geven. De slimme camera kan namelijk de afstand tot voorliggers detecteren en ook voetgangers of fietsers waarnemen. Is de afstand tussen jou en de ander niet groot genoeg? Dan geeft het alarmkastje een geluidssignaal af en op de display is een waarschuwing te zien. Dit zorgt ervoor dat je als chauffeur sneller kunt handelen, waardoor ongelukken voorkomen kunnen worden. De Mobileye heeft trouwens ook nog andere functies, waaronder het attenderen op de snelheid en het omschakelen van hoofdlicht naar dimlicht. Mocht je hier geen behoefte aan hebben, dan kun je dit eenvoudig uitschakelen. Goedkoop is een Mobileye niet, hightech zeker wel.

3. Telefoonhouder met draadloos opladen

Hoewel Nederlanders goed weten dat een mobiel enkel handsfree gebruikt mag worden in de auto, worden dagelijks nog honderden boetes uitgeschreven voor telefoongebruik in het verkeer. De boetes hiervoor zijn flink, dus een telefoonhouder is maar een kleine investering. Naast het in je oogveld houden van je telefoon op de voorruit of het ventilatierooster, kunnen sommige houders telefoons ook draadloos opladen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een lege batterij als je veel belt, navigeert of muziek luistert in het verkeer. Wie bang is om te vergeten de telefoonhouder op te laden, kan altijd nog een kabel met autolader in het dashboardkastje leggen.

admin

Gerelateerd