Deze gadgets maken je huis slimmer

 Deze gadgets maken je huis slimmer

Elk jaar worden er weer nieuwe gadgets in het leven geroepen die ons het leven een stuk gemakkelijker moeten maken. Hierbij gaat het niet alleen om gadgets voor je telefoon of tablet, maar ook om gadgets voor in huis. Vooral slimme gadgets zijn anno 2021 razend populair. Een slimme woning is een woning die geautomatiseerde systemen bevat. De woning is pas écht slim als het zich automatisch kan aanpassen naar jouw wensen. De volgende gadgets helpen daar een handje bij.

De slimme deurbel

De slimme deurbel is een fijne toevoeging aan het veilig maken van je huis. Je vervangt je huidige deurbel door deze slimme deurbel met geïntegreerde luidspreker, microfoon en camera met bewegingsdetectie. Hiermee kun je praten met iedereen die voor de deur staat, of je nou thuis bent of niet. De slimme deurbel informeert je via een app op je telefoon wanneer er iemand voor je deur staat en de beelden kijk je ook gemakkelijk terug via deze app. Het aantal meldingen, de gevoeligheid en de bewegingsdetectie kan je zelf instellen.

De slimme slaaplamp

Het is heel vervelend als je na een lange dag in bed ligt en je maar niet in slaap valt. Ben je weer een keer toe aan een goede nachtrust? De slimme slaaplamp helpt hierbij. Deze slimme lamp projecteert blauw licht op je slaapkamerplafond, waarop jij je moet concentreren en je ademhaling op moet aanpassen. Je past zo je ritme aan, terwijl je gedachten stoppen, omdat je druk bezig bent met het ritme van de lamp. Dit ritme gaat steeds trager en hierdoor val je langzaam maar zeker in slaap. Gemiddeld tot wel 2,5 keer sneller dan normaal. Combineer deze slimme slaaplamp met de juiste raambekleding voor een betere nachtrust. Je kunt je kamer inrichten met verduisterende gordijnen, die houden het daglicht van buitenaf tegen en maken de kamer pikkedonker. Dit zorgt ervoor dat je dieper slaapt. Verduisterende gordijnen zijn er in verschillende soorten en maten. Denk aan verduisterende rolgordijnen, overgordijnen of een plissé gordijn. Wordt je liever gewekt door het natuurlijke licht? Kies dan voor transparantere raamdecoratie, zoals inbetweens of semi-transparante rolgordijnen.

De slimme stekker

Nog zo’n handige uitvinding: de slimme stekker. Je kan van ieder apparaat in huis een slim apparaat maken met een slimme stekker. Met deze gadget hoef je nooit meer te rommelen met stekkers en bedradingen. Het werkt als volgt: je plugt je broodrooster of nachtlamp in de slimme stekker en je gebruikt de app op je mobiele telefoon om de apparaten op afstand uit en aan te zetten. Dit is een goed startpunt om te onderzoeken of een compleet slimme woning wat voor jou is.

De slimme stofzuiger

Ook zo’n hekel aan stofzuigen? De slimme stofzuiger helpt je een handje. Deze robot scant je kamer en stelt vervolgens een schoonmaakroute op. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie, waardoor de stofzuiger de beste route vindt om schoon te maken. De robot herkent kwetsbare objecten zoals glazen tafels en breekbare meubels, waardoor deze plekken voorzichtiger worden schoongemaakt. Een betere schoonmaakhulp kun je je niet wensen.

admin

Gerelateerd